0 – 5 jaar

Voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar organiseren we wekelijkse activiteiten onder leiding van Juf Madelief. Van 11.00 tot 13.00 uur zijn we in een speelgroep ruimte van het Bubup Womindjeka centrum in Port Melbourne.

IMG_2498 Tijdens de bijeenkomsten zorgen we voor extra aandacht voor de Nederlandse taal en doen we samen Nederlandse dingen. Juf Madelief start elke bijeenkomst en werkt de hand van een thema. Voorbeelden van thema’s zijn; de seizoenen, emoties, kleuren, feestdagen, dieren en Nederland. Via de thema’s werken we aan de Nederlandse woordenschatontwikkeling van de kinderen bijvoorbeeld door spelletjes, het zingen van liedjes, knutselactiviteiten en het voorlezen van boeken. Ouders zijn altijd aanwezig bij de bijeenkomst en zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en te helpen bij het knutselen.

Tijdens de bijeenkomst is er ook voldoende tijd om vrij te spelen samen met andere Nederlandse kinderen of bij te praten met de ouders. In de speelgroepruimte is meer dan voldoende speelgoed en er is een ruime – deels overdekte – buitenspeelplaats met een zandbak. We hebben ook een kleine bibliotheek in het centrum waar alle leden van de speelgroep Nederlandstalige boeken, cd’s en dvd’s kunnen lenen.

 

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan en kom gerust vrijblijvend een keertje kijken.