Over Ons

Hallo en welkom…..!

Zo beginnen wij iedere vrijdagochtend de bijeenkomst van de Dutch Playgroup. De Nederlandse speelgroep in Melbourne bestaat al sinds 2004. De speelgroep is een ‘not for profit’ organisatie die vrijwillig gerund wordt door enthousiaste ouders.

De doelen van de speelgroep zijn:

  1. Extra aandacht voor Nederlandse taal & cultuur buiten ‘thuis’ om;
  2. Spelen met Nederlandse kinderen;
  3. Contact met Nederlandse ouders;
  4. Samen Nederlandse dingen doen.

Bij de speelgroep komen Nederlandse kinderen die in Melbourne opgroeien, kinderen uit tweetalige gezinnen en gezinnen die vanuit Nederland naar Melbourne komen en de Nederlandse taal willen bijhouden.

Voor de kinderen van 0 tot 5 jaar organiseren we elke iedere vrijdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur activiteiten. Sinds 2016 start Juf Madelief elke bijeenkomst en werkt de hand van een thema. Voorbeelden van thema’s zijn; de seizoenen, emoties, kleuren, feestdagen, dieren en Nederland. Via de thema’s werken we aan de Nederlandse woordenschatontwikkeling van de kinderen bijvoorbeeld door spelletjes, het zingen van liedjes, knutselen en het voorlezen van boeken.

Sinds begin 2016 organiseren we ook een activiteit voor schoolgaande kinderen van 5 tot 12 jaar. Gemiddeld een keer in de maand komen we bij elkaar en werken de kinderen samen met juf Madelief aan een verhaal. Naast het ontwikkelen van de Nederlandse taal ontwikkelen de kinderen hier ook vaardigheden zoals spel, dans, muziek, handvaardigheid, tekenen en schilderen. Ze leren samen te werken en ontwikkelen sociale vaardigheden.

Iedereen is van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Nieuwsgierig, neem dan vooral contact op.